Priopćenje za medije - Podaci o poslovanju Partner banke u prvih šest mjeseci 2014. godine

Partner banka i u 2014. godini zadržala kontinuitet pozitivnog poslovanja
 
Partner banka je i u 2014. godini nastavila ostvarivati pozitive poslovne rezultate. Tome u prilog govori činjenica da je operativna dobit ostvarena u prvih šest mjeseci ove godine iznosi 10 milijuna kuna što je trostruko više u odnosu na lanjskih 3 milijuna kuna.

Dobit prije poreza ostvarena u prvoj polovici godine iznosi 1,6 milijuna kuna. Na samu dobit je najviše utjecala znatno viša razina troškova rezervacija za pokriće gubitaka uslijed primjene nove, znatno restriktivnije Odluke o klasifikaciji plasmana koja nije bila na snazi u isto vrijeme lani.

Udio troškova u prihodima (Cost to Income Ratio) je smanjen sa 88% koliko je iznosio lani na 66% ove godine.

Ukupna aktiva Banke na 30.06.2014. iznosila je 1,43 milijardi kuna, što je za 150 milijuna kuna ili 12% više nego na isti dan prethodne godine.

Plasmani klijentima krajem lipnja iznose 858 milijuna kuna što sa udjelom od 60% i dalje čini najznačajniji udio u aktivi Banke.

Na strani izvora sredstava nastavljen je trend porasta depozita i to najviše oročenih depozita stanovništva, čija stabilnost učvršćuje i stabilnost same Banke. Štednja građana u Banci na kraju prvog polugodišta dosegla razinu od 611 milijuna kuna što predstavlja godišnji porast od 148 milijuna kuna, odnosno 32 posto.

Osim stabilnosti iskazane stabilnošću depozita, Banka stabilno poslovanje temelji i na primjerenoj adekvatnosti kapitala što je nastavljeno i u 2014. godini. Naime, stopa adekvatnosti jamstvenog kapitala od 14,36%  Partner banku svrstava u skupinu banaka s primjerenom stopom adekvatnosti jamstvenog kapitala. Usporedbe radi minimalna propisana stopa adekvatnosti u Hrvatskoj je 12%.
 
Partner banka d.d. Zagreb

Ovu objavu u .pdf formatu možete skinuti ovdje