Pošaljite nam poruku
Pošalji poruku
Anketa
Kako podmirujete svoje obveze?
  •  Isključivo putem Internet bankarstva
  •  Kombinacijom Internet bankarstva i plaćanja gotovinom na šalteru
  •  Isključivo gotovinom na šalteru
Glasaj   Rezultati

Zaštita privatnosti i uvjeti korištenja

Zaštita privatnosti
Pregledavanje web stranica anonimno je te se tom prilikom ne prikupljaju podaci koji bi omogućili Vašu identifikaciju.
Banka je voditelj obrade osobnih podataka koje unosite u za to predviđena polja na web stranicama te se predmetni podaci koriste isključivo u svrhu za koju su dani Banci.
Za sva pitanja i ostvarivanje prava u obradi Vaših osobnih podataka možete kontaktirati Banku na sluzbenik.za.zastitu.podataka@paba.hr.

Osnovno o kolačićima
Kolačići (cookies) su male datoteke koje web preglednici spremaju na Vaše računalo prilikom korištenja web stranice kako bi se omogućila dodatna funkcionalnost tih stranica. Kolačići se upotrebljavaju za pohranu i primanje identifikatora te drugih podataka o računalima, telefonima i ostalim uređajima. Podaci koje pohranjujemo u web pregledniku ili na uređaju, identifikatore povezane s uređajem i drugi softver također smatramo kolačićima.
Kolačići su napravljeni s namjerom da budu jednostavni mehanizam za stranice koje bi ih koristile za pamćenje ključnih informacija  ili pamćenje korisnikove internetske povijesti. Također mogu biti korišteni u svrhu pamćenja informacija koje su unesene u određena polja.

Svrha korištenja kolačića
Kolačiće se koriste za:
  • radi lakšeg pregledavanja sadržaja na web stranici i korištenje njezinih funkcionalnosti s ciljem osiguravanja što boljeg korisničkog iskustva
  • prikupljanja informacija o tome kako se koristi web stranicu ocjenjujući koji dio nje se posjećuje i/ili najviše koristi

Vrste kolačića

Stalni kolačići - spremljeni su na vašem uređaju i nakon zatvaranja web preglednika. Temeljem istih web stranice pohranjuju podatke kako bi vam se olakšalo njihovo korištenje.

Privremeni kolačići - uklanjanju se s vašeg uređaja u trenutku zatvaranja web preglednika u kojem ste pregledavali web stranicu.

Osnovni kolačići - potrebni su za pravilno funkcioniranje internetske stranice, poboljšavaju korisničko iskustvo i prikupljaju podatke o korištenju  stranice bez identificiranja posjetitelja. Ovi kolačić nužni su za korištenje web stranice, bez njih neki dijelovi web stranice neće ispravno raditi.

Analitički kolačići - koriste se za prikupljanje podataka o tome kako koriste web stranicu. Ovi kolačići ne mogu Vas osobno identificirati, isti prikupljaju podatke poput stranice koju je posjetitelj pregledao, na koji je dio internetske stranice korisnik kliknuo, koliko je stranica otvorio, koliko je trajala svaka sesija i kakve su bile poruke o pogreškama, ako ih je bilo. Ovi kolačići imaju za svrhu praćenje performansi uključujući kolačiće Google Analytics.

Funkcionalni kolačići - koriste se za ispravnu i tehničku funkcionalnost ili koji pružaju uslugu ili opciju koju ste zatražili.

Marketinški kolačići - koristi se za prikazivanje Vama zanimljivih ili relevantnih oglasa. Ovi kolačići ne mogu Vas osobno identificirati, oni prikupljaju podatke poput stranice koju ste pregledavali, koji dio stranice ste kliknuli, otvorili i sl. s ciljem da se otkrije koji sadržaj Vas najviše zanima.
Na našoj stranici koristimo osnovne, analitičke i funkcionalne kolačiće, te kolačiće slijedećih trećih strana:

Uključivanje i isključivanje kolačića
Na www.paba.hr u svakom trenutku možete isključiti ili uključiti kolačiće promjenom postavki ponuđenih opcija upravljanja kolačićima u formi za prihvat kolačića. Kolačići se mogu isključiti i unutar postavki internetskog preglednika. Web preglednici omogućuju korisnicima izmjenu postavki kolačića. Većina preglednika će automatski prihvaćati kolačiće prema zadanim postavkama. Promjenom postavki može se spriječiti automatsko prihvaćanje i odabrati mogućnost izbora želite li dopustiti upotrebu kolačića svaki put kada pristupite internetskoj stranici. Informacije o postavkama kolačića najpopularnijih preglednika možete naći na slijedećim linkovima: Google Chrome, Firefox, Microsoft Internet Explorer, Microsoft Edge, Safari.
Uvjeti korištenja Internet stranice Partner banke d.d.
Korištenjem web stranica Partner banke d.d. Zagreb (www.paba.hr odnosno e.paba.hr) (dalje u tekstu: web stranice) suglasni ste s obradom podataka odnosno pristupom kolačićima (cookies) na vašem uređaju.
Podaci koji se prikupljaju mogu uključivati IP adresu, podatke o pregledniku, jeziku, operativnom sustavu i druge standardne podatke koji se prikupljaju i analiziraju isključivo u anonimnom i masovnom obliku.
Podaci se koriste za dobivanje statističkih podataka o posjećenosti i načinu upotrebe web stranica.
Upisom osobnih podataka na za to predviđena polja na web stranicama Banka iste prikuplja i koristi u svrhu u koju su podaci dani. U slučaju predaje podataka na web stranicama Banka će obraditi podatke koje pošalje na u cilju rješavanja zahtjeva odnosno upita klijenta, te tako prikupljene podatke neće obrađivati na drugačiji način..
Stranice www.paba.hr služe se Google Analytics alatom za statistiku, a više detalja možete naći na Google Analytics https://analytics.google.com/analytics/web/provision/#/provision.
Ako niste suglasni s upotrebom kolačića istu možete onemogućiti na vašem računalu ili mobilnom uređaju s pomoću postavki preglednika kojim se koristite.