Priopćenje za medije - Podaci o poslovanju Partner banke u 2013. godini

Partner banka ostvarila pozitivan rezultat poslovanja i održala kontinuitet stabilnosti bilance
 
Partner banka je uspješno završila 2013. godinu s ostvarenom dobiti prije izdvajanja za rezervacije  od 12,4 milijuna kuna, dok  konačna dobit  iznosi 1,4 milijuna kuna.

Neto rezervacije u 2013. iznose 10,7 milijuna kuna što je višestruko niža razina nego prethodne godine. Pad razine neto rezervacija Banka je ostvarila uslijed naplate dijela ranije rezerviranih plasmana uz istovremeno znatno nižu razinu novih rezervacija unatoč primjeni nove restriktivne metodologije HNB-a, a koja je posljedično znatno utjecala na smanjenje dobiti cjelokupnog bankarskog sustava.

Osim rezervacija, ostvarenju dobiti je pridonijelo i smanjenje mase operativnih troškova koji su u 2013. manji za 5 milijuna kuna ili 12% u odnosu na prethodnu godinu.

Ukupna aktiva Banke na kraju 2013. godine iznosila je 1,44 milijardi kuna, što je za 141 milijun kuna ili 11% više nego na kraju 2012. godine.

Plasmani klijentima iznose 876 milijuna kuna što sa udjelom od 61% i dalje čini najznačajniji udio u aktivi Banke.

Na strani izvora sredstava nastavljen je trend porasta depozita i to ponajviše oročenih depozita stanovništva, čija stabilnost učvršćuje i stabilnost same Banke. Štednja građana u Banci na kraju 2013.  iznosi ukupno 547 milijuna kuna što je za 94 milijuna kuna ili 21% više nego na kraju 2012.

Kontinuitet stabilnosti kapitalne baze ogleda se kroz primjerenu adekvatnost kapitala koja iznosi 14,15% što je 2,15 pp više od minimalne propisane stope.

Nastavljajući pozitivno poslovanje, Banka potvrđuje svoj identitet i integritet snažne male i sigurne hrvatske banke, usmjerene malim i srednjim poduzetnicima, obrtnicima, članovima menadžmenta i članovima njihovih obitelji, koja je sposobna suočiti se sa svim izazovima bankarskog poslovanja, kao  i eventualnim nepredviđenim događanjima na financijskom tržištu.   

Partner banka d.d. Zagreb

Ovu objavu u .pdf formatu možete skinuti ovdje